Belangrijke overwinning voor HCE dames 1 tegen Dieren

Nieuws afbeelding 23-10-2021

Het eerste damesteam van Hockey Club Eelde (HCE) heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De thuiswedstrijd tegen het ook laag geklasseerde Dieren werd zondag verdiend met 4-2 gewonnen. Zodoende laat het team van coach Bart van Kimmenaede de onderste regionen van de 3e klasse even achter zich.

HCE trad op Sportpark De Marsch aan zonder Anne Olthof (vakantie), Silke Jorna (geblesseerd) en Frederique Rijkse (komt terug van een blessure). Het team werd aangevuld met Jong Dames-speelster Marie Muller, die een prima partij speelde als rechtsachter. Ook aanvalster Aimee Jeuring was fit genoeg om te hockeyen.

In de eerste helft was HCE iets sterker, wat ook bleek uit de vijf strafcorners. Uit één daarvan wist Kaelin Staats de openingstreffer te maken (1-0). De keepster en verdediging van Dieren wisten te voorkomen dat goede mogelijkheden voor Juliëtte Steur en Romy Slagter een treffer opleverden.

Na de pauze leek Dieren zich te herpakken en stond het binnen de kortste keren zelfs met 1-2 voor. Beide goals ontstonden uit strafcorners, de enige die de bezoekers tot dan toe kregen. HCE toonde echter veerkracht en maakte de achterstand ongedaan. Eerst scoorde Kaelin Staats uit de zevende strafcorner de gelijkmaker (2-2).

Daarna maakte de jongere zus van middenvelder Jamie Staats goed voorbereidend werk van Juliëtte Steur knap af (3-2). Ook in het vierde en laatste kwart had HCE het betere van het spel. Bente van Delden en aanvoerder Merel Rijpkema heersten op het middenveld, Dani Baas zorgde voor veel gevaar en in de achterste linie kwamen Isa Ottens en Noa Jeuring (net als Emma van ‘t Lindenhout in de eerste helft) nauwelijks in de problemen.

Na een fraaie actie van de goed spelende Marleine Tuil ontstond een scrimmage, waarna Sanne Beekhuis als een ware goalgetter de bal onverwacht en knap achter de goalie van Dieren werkte (4-2). Toch leek het nog spannend te worden, toen Dieren een strafbal kreeg toegekend door de scheidsrechters Duco Schenk en Marga Mak. Keepster Suze Boer wist de inzet te keren, zodat het 4-2 bleef en manager Bert Mak na afloop de overwinningsdans kon inzetten.

HCE dames 1 staat nu op de zevende plaats, met 7 punten uit 6 duels. Op zondag 31 oktober volgt de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Goor (11-e met 3 punten uit 6 wedstrijden). De volgende thuiswedstrijd is op zondag 7 november, als HCE het opneemt tegen Mezen (aanvang 12.45 uur).

Foto:
Coach Bart van Kimmenaede (met wit bord) geeft zijn team aanwijzingen. Links van hem (nummer 7) staat Kaelin Staats, die 3 keer scoorde tegen Dieren.