districtselecties jeugd van de KNHB

Nieuws afbeelding 12-6-2012 Jaarlijks worden er districtsselecties gehouden. Getalenteerde jeugdleden van verschillende clubs in het Noorden van Nederland krijgen dan de mogelijkheid:
- kennis te maken met training en wedstrijd met speelniveau van niet-clubgenoten;
- kennis te maken met andere stijlen van hockey;
- kennis te maken met andere trainings- en coachingsmethodieken;
- kennis te maken met test- en meetmethodieken;
- te leren omgaan met het fenomeen ‘geselecteerd worden’ en ‘afvallen voor een selectie’;
- te leren spelen op andere posities;
- te leren om meer (top-) sportgericht te denken en te doen (plannen van studie, hockey en sociaal leven).

De selectiedagen zijn:
Noord-Nederland C-jeugd  (geboren 1-1-2000 t/m 31-12 2001)
1e selectiedag op woensdag 27 juni, Hockeyclub Eelde
Jongens en meisjes die reeds in de districtsteams zitten worden hier ook verwacht!
17.00 uur- 18.30 uur  Verenigingen uit Friesland en Drenthe + Steenwijk
18.30 uur- 20.00 uur  Verenigingen uit Groningen + Eelde + Roden
2e selectiedag op maandag 2 juli, GHHC Haren
17.30-19.30 uur

Bart van Kimmenaede, Mark Kalfsbeek en Thomash Oosterbaan zijn hiervoor uitgenodigd deel te nemen namens HC Eelde.

Noord-Nederland B-jeugd (geboren 1-1-1998 t/m 31-12-1999)
1e selectiedag op vrijdag 29 juni, Hockeyclub Eelde
Jongens en meisjes die reeds in het district B team zitten worden alléén op de 2e selectie verwacht!
17.00 uur- 19.00 uur Verenigingen uit Friesland en Drenthe + Steenwijk
19.00 uur- 20.00 uur  Verenigingen uit Groningen + Eelde + Roden
2e selectiedag op woensdag 4 juli, GHHC Haren
17.30 uur- 19.30 uur

Alieke Nijboer, Judy Kwant, Koen Nijensteen en Alexander Aaftink zijn hiervoor uitgenodigd namens onze club.

De jongens en meisjes moeten zich 30 minuten voor aanvang van de training in het clubhuis melden. Alle spelers krijgen bij inschrijving een hesje met nummer uitgedeeld.

Heb je vragen over hoe het nou zou ongeveer gaat tijdens de selecties vraag gerust je trainer. We wensen je veel plezier en denk eraan: Vergeet je hockeystick niet (en je bitje en je scheenbeschermers. Bij warm weer adviseren we je om een flesje water mee te nemen).

Fysieke test.
Onderdeel van de 1e selectiedag is de fysieke test.
Er zullen 10 x 1 minuut shuttles gelopen worden tussen de achterlijn en de 23m lijn. Dit zijn de eisen voor:
MC: 5 banen (achterlijn - 23 mtr) in max 35 sec, 25 sec rust = 1 shuttle en dit 10 keer.
MB/JC: 5 banen (achterlijn - 23 mtr) in max 30 s, 30 s rust = 1 shuttle en dit 10 keer
JB: 5 banen (achterlijn - 23 mtr) in max 25 s, 30 s rust = 1 shuttle en dit 10 keer.