header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Sportpret 2012 weer succesvol

25-4-2012

Dit jaar boden we voor de derde keer ook Sportpret aan kinderen uit de groepen 1 en 2 aan. Vorige jaren was dat een groot succes. En het lijkt er op dat de jeugd zich op jongere leeftijd al gaat orienteren op de keuze van interesse voor sport.

Via de gemeente meldden zich 36 kinderen aan. Via vriendjes en het stukje in Dorpsklanken kwamen daar nog een aantal bij. In totaal hebben er 45 kinderen meegedaan.

We hadden 1 hulptrainer (tevens lid van HCE), een 3e jaars middelbare scholier, die Arjan kon helpen, en dat deed als maatschappelijke stage voor school.

Dit jaar dus weer drie groepen: 27 kinderen uit de groepen 1 en 2, 12 kids uit gr 3, 4 en 5 en uit de groepen 6, 7 en 8 deden 6 kinderen mee.

Het weer werd met de week beter:  de eerste keer wat regen, de tweede keer koud maar droog en de laatste 2 keren mooi weer (met een zonnetje) om te hockeyen. En minstens zo belangrijk, lekker weer voor de ouders om te kijken naar hun kinderen die voor het eerst kennis maakten met  hockey.

Arjan bracht ze de beginselen van het hockeyen bij, en de vaders en moeders waren druk aan het filmen en fotograferen hoe hun sterren de basisstappen van het hockeyen op het kunstgras uitvoerden.

Voor de oudere kinderen werden met hulp van de moeders van de jongste jeugd act.cie. gebitsbeschermers gehapt. Zij zorgden er, samen met Daphne van de kantine cie. , ook voor dat er iedere week limonade, koffie en thee was. Hartelijk dank dames!

Na afloop van iedere training was er voor alle kinderen, net als na de wedstrijd, een beker limonade. En de laatste training ontvingen de deelnemers van hun trainer Arjan een hockeydiploma.

De week na de sportpret waren er al 9 of 10 enthousiaste nieuwe leden , die aansluitend aan sportpret lid waren geworden bij HCE. Zij trainen tot de zomer mee, en kunnen na de zomer ingedeeld worden in/bij een team, of bij de groep kabouters.

We wensen de nieuwe leden veel plezier met de trainingen ! (Sylvia Buiskool)

Agenda

Nog geen agenda punten.