Een wedstrijd met twee gezichten; Dames 1- 10 oktober 2021

Nieuws afbeelding 11-10-2021

Een wedstrijd met twee gezichten

Gisteren speelde dames 1 van HC Eelde in Hengelo een wedstrijd tegen koploper Twente.

Intentie was om deze tegenstander het vuur na aan de schenen te leggen.
Immers werden na 2 verliespartijen in de laatste twee wedstrijden 4 punten behaald, dus een uitdaging om ook nu voor een goed resultaat te gaan.

Bij deze mooie club (prachtig clubhuis met 4 kunstgrasvelden, waarbij ook op de andere velden fanatiek om de punten werd gestreden) ontspon zich in de eerste helft een spannende strijd waarbij onze dames de aanvallen van de tegenstander goed wist te ontregelen en ook in aanvallend opzicht een aantal goede aanvallen wist op te zetten. Eelde kreeg 2 goede kansen om te scoren, met name toen Sanne Beekhuis alleen op de keepster afging, maar deze kans helaas niet wist te verzilveren.
De dames van Twente wisten helaas twee keer uit een strafcorner te scoren. Niet rechtstreeks, maar in beide gevallen werd na het schot op doel uit een scrimmage de bal over de doellijn gefrommeld.

Na de rust helaas een compleet ander beeld.
Ondanks dat coach Bart van Kimmenade nog een aantal pintjes op de i had gezet na toch een mooie eerste helft werd in het derde kwart van 17,5 minuut maar liefst 5 keer een velddoelpunt gezet door Twente. De tegenstander zette meteen na het fluitsignaal hoge druk op onze ploeg, hetgeen binnen drie minuten een goal opleverde. Veel onzekerheid bij onze speelsters leidde tot veel en onnodig balverlies met alle gevolgen van dien. In deze periode lukte het nauwelijks om tot de cirkel aan de andere zijde te komen.

In het vierde kwart werden de ruggen gelukkig weer gerecht en probeerden de meiden de eer nog te redden. Het spel golfde op en neer, maar het vijandelijke doel werd uiteindelijk niet gevonden. Wel viel er nog en tegengoal. Een lange bal vanuit het middenveld dwars door de cirkel werd volgens de scheidsrechters, die overigens uitstekend floten, binnen de cirkel nog door een aanvalster geraakt.

Na afloop veel teleurstelling over het vertoonde spel in het derde kwart.
Daarna werd op het zonovergoten complex wel genoten van de aangeboden lunch.

Volgende week zondag om 12.45 uur thuis tegen Dieren, hopelijk weten de dames dan het goede spel van eerste helft en vierde kwart een goed vervolg te geven en te bekronen met een tweede overwinning!
Jullie zijn uiteraard van harte welkom.