header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Eelde 1, 1.9

19-3-2012

De wedstrijddag (18-03-2012) door de ogen van Maarten Kramer

 

9:30: Wakker worden en de slaap uit mijn ogen wrijven. Moeilijk irritante wekker uitzetten en dan de eerste hindernis van de dag. Mijn, levensgevaarlijke, een aantal schroeven missende, onstabiele, trap uit mijn hoogslaper afdalen zonder blessures.

 

11:00: Zonder naar buiten te kijken vragen de rest van heren 1 smsen of zij zo sportief zijn om op de fiets te. Gelukkig neemt captain Jeroen Wolters het voortouw en roept uitbundig: De helperboyss jwz!*

11:01: Ik heb toch maar even naar buiten gekeken. Tot mijn grote ontsteltenis waait het en ziet het eruit alsof het gaat regenen. Dit betekend wel dat Erik-jan Thunnissen de bus pakt… Ik houd hem wel gezelschap.

 

12:45: Eindelijk ben ik met Erik aangekomen op Eelde. Om in de stemming te komen de, zwaar bevochten, wedstrijd van heren 2 te kijken. De eerste punten voor Eelde zijn al gepakt. Eelde wint met 2-1 van GHBS 2.

 

13:45: Uit puur enthousiasme een kwartier met Robert Boer, Gijs Dolphin en Wouter Godron zitten wachten in de bestuurskamer op de rest.

 

14:43: De voorbespreking op kop van de cirkel. Robert Boer: "Gasten! We zijn de afgelopen 2 jaar elke keer 0-2 achter gekomen tegen Leusden. Nu gaan we knallen van het begin! Geen tegendoelpunten! Dit keer direct scoren en niets tegen!”

 

14:43:40 Ik tegen Johan Hilverda: "Maar we hebben de laatste twee jaar toch alleen maar gewonnen van Leusden?”

 

15:06 Binnen 20 minuten staan wij alweer 0-2 achter. Dit kan alleen maar een overwinning betekenen!

 

15:15 Een prachtige aanval in de cirkel kan alleen maar gestopt worden door Leusden met een overtreding. Jelmer Uildriks geeft zoals afgesproken de eerste corner te ver naar rechts. Frank Buist neemt aan en haalt verwoestend uit. Met een ouderwets bananen schot en hier kwam de ervaring van Frank goed naar voren. Vanaf dit moment begon het publiek steeds meer van zich te laten horen en het was goed te zien dat dit de jonge Eeldenaren aanspoorde nog harder te gaan lopen. 1 – 2.

 

15:20 Rust! Tijd om even hoi te zeggen tegen iedereen die is komen kijken en natuurlijk lekker opwarmen in de bestuurskamer. Op de terugweg naar het veld snel even in de spiegel kijken of mijn haar nog een beetje goed zit. Helaas werd het al vrij snel duidelijk dat de wind sterker was dan mijn Brylcream haargel.

 

15:35 We gaan weer knallen!

 

 

15:40 Erik laat zijn ware talent zien. Het dwarrel scoopje… Deze, technisch, ingewikkelde beweging is voor verdedigers bijna niet te stoppen en zo ook vandaag. Robert Boer ontving de bal op kop cirkel en liet de keeper van Leusden kansloos. 2-2.

 

15:45 Na een terechte corner voor Eelde was het 3-2. Ik zou hier graag veel over zeggen. Helaas is het tegenwoordig zo dat alle corners van Jeroen Wolters keepers kansloos laten en strak in een kruising verdwijnen. Dus wederom een bal in de kruising voor Wolters.

 

15:50 Leusden begint aan te dringen. Dit leidt tot meerdere corners tegen. Gelukkig maar, anders had Radek Nosek helemaal geen bal te stoppen.

 

16:05 Robert Boer verdedigt één keer mee en eist direct de vrije bal op in onze eigen 23 meter gebied. Een hoge bal, Jelmer Uildriks is snel. Zijn verdediger net iets minder. Erik Thunnissen loopt goed mee. Een voorzet. 4-2. Game over!

 

16:10 De wedstrijd is officieel voorbij. Het was niet het beloofde Eelde 2.0 maar het was wel spannend, met mooie doelpunten en we zijn hiermee officieel 4e!!!

 

Er was voor mij maar een minpuntje aan de dag. De toeschouwers die zo vroeg waren dat ze het inspelen hebben gezien is het zeker opgevallen. Mark Houben, beter bekent als Hoeben, deed mee met de voorbereiding. Na een jaar te moeten revalideren, met tussendoor een operatie, komt het moment van Mark zijn rentree steeds dichterbij. Tot mijn grote teleurstelling was dit nog niet deze week. Wellicht is het volgende wedstrijd wel zo ver.

 

Mensen Mark zijn rentree is een gebeurtenis die u niet wilt missen. Dus neem het zekere voor het onzekere. Nodig vrienden en familie uit en kom aanstaande zondag (25-03-12) kijken naar Eelde - Upward om 13:45 op Hockey Club Eelde!!

 

 

*Aan de lezer: Ik heb ook geen idee wat Wolters bedoelde met Jwz. Wellicht is het een soort Helpmanse ‘slâng’. Persoonlijk dacht ik dat het stond voor: Jelmer en Wolters kunnen niet Zwemmen. Denkt u het wel te weten? Mogelijke antwoorden kunt u achterlaten op Facebook of mailen. Misschien komt hier ooit nog duidelijkheid over.

Vrienden van Heren 1 Facebook: http://www.facebook.com/groups/272227396128648/

E-mail: [email protected]

Agenda

Nog geen agenda punten.