header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Zaalseizoen 2016 – 2017: SPELREGELWIJZIGING

Nieuws afbeelding 25-11-2016

Zaalseizoen 2016 – 2017: SPELREGELWIJZIGING

 

Nu het zaalseizoen weer bijna gaat beginnen, is het goed om een spelregelwijziging bekend te maken. Met ingang van het zaalseizoen 2016 – 2017 doet de lange corner ook zijn intrede in de zaal. Dat betekent dat de regels voor gelijk worden getrokken aan het veldreglement. 

 

De regel luidt: Wanneer een bal over de achterlijn wordt gespeeld en er geen doelpunt is gescoord, geldt: 

1.       Als de bal is gespeeld door een aanvaller wordt het spel hervat met een uitslag recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan (ongeveer 9 meter vanaf de achterlijn).

2.       Als een verdediger de bal onopzettelijk heeft gespeeld of de bal is afgekaatst van de doelverdediger, wordt het spel hervat met een lange cornergenomen op de middenlijn recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan.

3.       De bepalingen voor het nemen van een vrije push zijn van toepassing.

4.       Als een verdediger de bal opzettelijk over zijn achterlijn heeft gespeeld en er geen sprake is van afkaatsen van de doelverdediger, wordt het spel hervat met een strafcorner.

 

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Vincent Brouwer. De geldende reglementen zijn te vinden op de site van de KNHB: http://www.knhb.nl/ scheidsrechters/alles+over+de+ spelregels/DU23533_ Spelreglementen.aspx

 

Agenda

Nog geen agenda punten.