header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Hockey en vorst

11-12-2011

De vorst (vanaf ca. -5°) kan er voor zorgen dat de hockeyballen die volledig uit kunststof zijn gemaakt, veel brosser worden en uiteen kunnen spatten in vele stukjes. Ook worden de sticks die ook uit kunststof gemaakt zijn, brosser waardoor ze vrij gemakkelijk breken. Duidelijk is dat vorst ook gladheid kan opleveren, hetzij door ijs op het veld (schaduwgebieden) of door sneeuw.

Oude veld

Het oude veld kan vrij goed tegen bespelen tijdens vorst. Dat komt omdat de kunststofvezels beschermd worden door het ingestrooide zand. Eigenlijk speel je op zand. Je ziet alleen de topjes van de kunststofvezels. Spelen tijdens vorst leidt daardoor nauwelijks tot enige schade aan de vezels.

Nieuwe veld

Spelen op het semiwaterveld is bij vorst verboden. Het semiwaterveld is half ingestrooid met zand. Daardoor speel je dus wel op de vezels. De vorst maakt de kunststofvezels bros, waardoor ze makkelijk afbreken. Dat betekent zal het einde betekenen van het veld.

sproei installatie

Vlak voor het begin van de vorstperiode, meestal direct na de laatste competitiezondag wordt de sproei-installatie vorstvrij gemaakt. De installatie kan dan dus niet meer gebruikt worden. Aan het eind van de vorstperiode, meestal vlak voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, wordt het water weer op de sproei-installatie gezet en kan er weer gesproeid worden.

namens Geert Wierenga, commissaris accommodatie

 

Agenda

Nog geen agenda punten.