Dames 1 promoveert naar Topklasse in de zaal!

2-2-2015 Dames 1 was in hun klasse al ongeslagen kampioen geworden en hadden afgelopen zondag de kans om in Drachten promotie naar de Topklasse af te dwingen. En dat is hun gelukt!

De eerste wedstrijd tegen Coevorden D1 werd vrij makkelijk gewonnen met 6-1. Leeuwarden D1, de andere tegenstander, had precies met dezelfde cijfers gewonnen van Coevorden D1, en dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Eelde nam al snel de leiding en heeft deze ook niet meer weggegeven. Leeuwarden kwam nog even dichtbij door 2 strafballen, maar net voor rust scoorde Eelde nog eens en gingen de dames knap met een 4-3 voorsprong de rust in. De tweede helft werd deze voorsprong knap verdedigd met enkele goede reddingen van keeper Inge en werd er niet meer gescoord.

Promotie is dus een feit en dit onder luid gejuich van de meer dan 50 mee gereisde HCE tifosi en de toekomstige Dames 1 (die van het seizoen 2022-2023) gilden hun keeltjes schor!

Gefeliciteerd Dames!

Kaspar van den Ham

3-2-2015 @ 11:37:12 | HCE -:-) Leeuwarden L)

Vincent Brouwer

4-2-2015 @ 20:10:19 |Goed gedaan, gefeliciteerd!

Wouter Willems

4-2-2015 @ 20:27:02 |Heel knap, Gefeliciteerd! -:-)