WORDT CLUBSCHEIDSRECHTER!

Nieuws afbeelding 2-10-2014

Beste ouders van de jeugdteams,

Het hockeyseizoen is een paar weken oud, en de voorbereidingen voor de zaalcompetitie die in december 2014 begint, zijn al weer in volle gang. Hockeyclub Eelde heeft 13 jeugdteams ingeschreven voor de zaalcompetitie. Elk team moet zowel bij uit- als thuiswedstrijden een clubscheidsrechter leveren die in het bezit is van een scheidsrechterskaart. Dat betekent dat we minimaal 26 clubscheidsrechters met zo'n kaart nodig hebben om de zaalcompetitie te kunnen bemensen.

Om tijdig (dat wil zeggen voor aanvang van de zaalcompetitie) over voldoende clubscheidsrechters te beschikken, wordt eind oktober/november 2014 een spelregelcursus georganiseerd. De cursus is een zogenaamde E-learning. Dit houdt in dat de cursisten straks zelf achter de computer de basistheorie oftewel de spelregels gaan leren. De E-learning, die met name door veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties een hoge funfactor bevat, sluit goed aan op het ‘nieuwe leren’. Daarnaast bieden we een spelregelavond aan die wordt verzorgd door een bondsscheidsrechter van de KNHB. Op deze avond kunnen alle vragen gesteld worden die bij de E-learning zijn ontstaan. De spelregelcursus wordt afgesloten met een examen.

Hoe meer mensen met een scheidsrechterskaart, hoe makkelijker het wordt!

GEEF U OP om clubscheidsrechter te worden door een e-mail te sturen aan: [email protected].U krijgt dan een e-mail met een link naar de E-learning. De examendatum wordt tijdig gecommuniceerd.

Namens alle jeugd van Hockeyclub Eelde: heel hartelijk dank!

Met vriendelijke groet mede namens de Jeugdcommissie,

Scheidsrechterscoördinator HC Eelde

Vincent Brouwer