HCE Clinic “Seizoen 2013 – 2014 is KLAAR!”

Nieuws afbeelding 23-6-2014

Wat een prachtige dag was het op HCE! Hadden onze stoere Funkey kids en dappere F’jes nog een klein buitje op de bol, daarna was het zaterdag 21 juni ’14 perfect hockeyweer.

Funkey en F

Om half tien begonnen er zo’n 40 Funkey en F kinderen met hun allereerste clinic ooit. Ze leerden rondje draaien, de bal aan het stickje houden en de F’jes leerden hoe leuk het is om heel hard met zo’n schuimrubberknots elkaar van het veld te meppen.

Na bijna twee uur(!!) lol, waren de bolletjes en de knakworstjes klaar en kon er nog wat gegeten worden voordat de mama’s en de papa’s met hun kinderen aan de hand aan hun weekend konden beginnen.

Zes en Achttallen

Toen was het de beurt aan de kinderen van zes en achttallen. 60 kinderen kregen allerlei kleuren hesjes uitgedeeld en hup aan de gang! Zoals altijd wilden zij maar één ding: POTJE!! Maar eerst nog allerlei oefeningen: slaan, pushen, strafcorner oefenen en nog zowat. Snel een broodje met worstje, komkommer en tomaat en drinken en toen rap het veld weer op!

M8D1 Kampioen

Maar niet nadat M8D1 een grote kampioentaart had ontvangen! M8D1 heeft in de derde periode alle wedstrijden gewonnen en mag zich daarom clubkampioen noemen! Gefeliciteerd!

Om twee uur ’s middags kwamen er zo’n 55 jeugdleden opdagen. Ook zij zijn door de trainers op de twee velden beziggehouden met allerlei laatste hockeytechnieken, tricks and tips. Om half vier was het, iets eerder dan gedacht, eind oefening: PATAT met kroketten en frikadellen!!! De tafels waren grote borden geworden en de zakken werden omgekeerd! En er was ook nog komkommer en tomaten.

Onze jeugdkampioenen

Na de schranspartij, een ander woord kan ik niet bedenken voor wat er voor mijn ogen voltrok, werd de jeugd nog even het veld opgejaagd. OPRUIMEN!! Hihi.. jullie dachten toch niet dat de trainers en de ouders die organiseerden en eten en drinken verzorgden ook nog alles gingen opruimen.

Na opruimen waren JC1, MD1 en MD2 aan de beurt voor een huldiging. Alle drie de teams zijn kampioen geworden! Natuurlijk kreeg elk team een grote kampioentaart maar ook een KNHB kampioendiploma. Die diploma’s worden ingelijst en in de bestuurskamer opgehangen. JC1 heeft hun kampioensmok ook al op de plank staan. Meisjes en jongens van MD1, MD2 en JC1, van harte!!

Dank

Trainers Wouter, Evelien, Tim, Dirk en Erik-Jan hartstikke bedankt dat jullie de clinic op het veld vormgaven. Rosmarijn, Bert, Hanne, Noortje, Fien, Wilma, Julia, Roos, Maartje, Anne en alle anderen maar vooral Merel, supertof dat jullie je om alles wat met catering, verzorging en aankleding bezig hebben gehouden!

Iedereen een hele mooie zomer en tot in augustus als de trainingen weer beginnen!!

Groet, Kaspar

Coördinator Jongste Jeugd HCE