header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Eelde D1 – Drienerlo D1 zondag 13 november 2011

18-11-2011

BAM!

Het was koud en het was mistig op de vroege zondagochtend. Gelukkig was de heerlijke koffie op club en de gezelligheid van het hele team hartverwarmend. Mooie verhalen over vergeten ontmoetingen tussen teamgenoten in de kroeg of voor de FEBO, werden al snel ingewisseld voor inspirerende woorden van trainer-coach Arjan. ‘ De tweede bal’ was het hoofdthema van de bespreking, daarop gaan we winnen was het idee. Gefocussed en met deze woorden in ons achterhoofd begonnen we allemaal aan een goede warming-up, want dat was wel nodig met 2 graden op de thermometer.

Drienerlo beloofde een waardige tegenstander te worden, slechts 1 plekje onder ons op de lijst. Wij zouden dames 1 eelde echter niet zijn als we geen winst voor ogen zouden hebben, daar gingen we dan ook met 100% tegenaan.

Het fluitsignaal klonk en meteen was de focus daar, hoge druk op de tegenstander leidde snel tot mooie acties en veel balbezit. Het eerste doelpunt viel na een ingewikkelde situatie voor het doel waarin Astrid de bal prachtig met de backhand richting het doel kon krijgen, de bal werd van richting veranderd maar daar stond onze nieuwe aanwinst Mijke al weer keurig paraat om de bal in het doel te tikken. BAM! 1-0.   De strijd ging voort, tijdens een mooie actie vergat Paulien haar schoen, maar dat deed haar niks, met winst voor ogen hockeyde ze op 1 schoen verder. Ook Drienerlo begon meer druk te zetten en wij waren heel even laks in het verdedigen waardoor de drienerlose dames de bal in onze cirkel konden krijgen. Een shootje van Josien leidde tot een strafcorner, maar onze topper Isabel zorgde dat deze bal er niet in kwam. Na een paar minuten volgde nog een strafcorner, helaas deze keer minder geluk. De bal werd naar kop cirkel gepusht, daar werd onze uitloop afgeleid en kon de tweede vrouw de bal vol op doel schieten. Isabel net te laat, de lijnstop Hiske net te laat. Balen, 1-1. We probeerden in de laatste minuten van de eerste helft nog te doen wat we konden maar het liep even niet meer.

Tijdens de analyse in de rust kwamen we tot de conclusie dat we meer rust in het spel moesten brengen en dat er meer achterom gespeeld moest worden. In de resterende 35 minuten moesten en zouden we gewoon gaan winnen! De tweede helft begonnen we goed met mooie acties en al snel een strafcorner voor, de bal eindigde helaas via Gianna, Pauline en Hiske op de stick van de lijnstop. Poging twee resulteerde helaas ook niet in een goal. Gelukkig deden we wat er verteld was in de rust, de bal ging prachtig achterom richting Nienke die de bal formidabel inpasste op Marieke. Zij passeerde haar tegenstander op hoge snelheid, waarop Celine prachtig vrijliep bij haar man en de prachtige bal die zij precies op maat van Marieke kreeg vol op de plank kon slaan. BAM BAM!! 2-1.

Ook de laatste paar minuten van de wedstrijd waren nog even spannend, maar gelukkig slaagde Drienerlo er niet meer in om te scoren.. eindstand 2-1 en dus wederom 3 punten! Een prachtig resultaat, dank publiek, dank scheidsen, dank tegenstander! Over 2 weken zien we iedereen graag weer aan de kant staan voor onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Almelo!

Liefs,

Dames 1

 

Agenda

Nog geen agenda punten.