MA1 van HCE zaalhockeykampioen 2014

Nieuws afbeelding 27-1-2014

Met verdiende overwinningen op GHBS uit Groningen en de Graspiepers uit Drachten, werd MA1 kampioen in de subtopklasse. Veel enthousiaste toeschouwers zagen hoe het team het weer presteerde. De getrainde patronen (van trainer Maarten Kramer)werden goed uitgevoerd en het was mogelijk om tijdens deze twee wedstrijden nog 9 maal de keepers van de tegenstanders te passeren, zowel met velddoelpunten als via strafcorners, en een strafbal.

In de zaalhockeycompetitie zitten de eerste twee maanden er op. MA1 van HCE is uitgespeeld en kampioen, terwijl andere teams uit de poule nog een aantal wedstrijden moeten spelen.

Op het veld werd MA1 van HCE in de voorcompetitie kampioen en promoveerde daardoor naar de hoogste regionale klasse: de Topklasse. Een knappe prestatie van het jonge team, dat maar 5 spelers in de A-leeftijd heeft en 9 spelers in de B-leeftijd.

Met twee nieuwe sponsoren, te weten C1000-Pepping en De Haan- Advokaten, begonnen ze gemotiveerd aan de zaalcompetitie. Behalve de twee wedstrijden tegen Sneek, die beide in een gelijkspel eindigden (beide wedstrijden hadden 4-4 als uitslag), werden alle overige wedstrijden gewonnen. Omdat Sneek tegen andere teams punten had laten liggen, is MA1 nu al zeker van het kampioenschap.

Vorig jaar misten ze het kampioenschap door in de laatste wedstrijd het directe duel tegen Eemsmond te verliezen. Nu dus, net als 2 en 3 jaar geleden weer eerste in de poule.

In februari wordt gestart met de voorbereiding voor de tweede helft van de veldcompetitie. Na de krokusvakantie worden dan weer de wedstrijden buiten gespeeld op de kunstgrasvelden van HCE, achter de Marsch.

Net als alle andere teams die in de zaal kampioen worden, wordt MA1 op zondag 16 maart gehuldigd in het clubhuis van HCE.

Op de foto de spelers die kampioen zijn geworden, met Maarten Kramer als trainer/coach en Isak Hunneman als keeperstrainer en scheidsrechter; scheidsrechter Bas Geenen ontbreekt op deze foto. De spelers zijn: Alieke Nijboer, Anniek Buiskool, Eva Wever, Inge Stenekes, Isa Ottens, Judy Kwant, Lizet Brenkman, Merel Rijpkema en Tjaardy Buiskool.

Bijlage