header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Wedstrijdverslagen Heren I en aanstaande zondag

10-11-2011

Tempo, Phoenix en QZ

 

Het blijft toch een bijzonder gegeven. Ploegen die tot onverwachte hoogte stijgen tegen betere teams. Sporters die het hele seizoen niet presteren maar op dat ene moment, dat beslissende moment, wel scherp zijn. Of, verschrikkelijk om te zien en mee te maken, de sporters die op hun beste moment alles weggeven door een verkeerde keuze. We kennen allemaal dit soort voorbeelden, Teun de Nooijer, Arjen Robben maar ook Sven Kramer, Seedorf.  

 

Zo is het momenteel is het Eelde, naar mijn gevoel, ook. Goed spel maar steeds net wel, net niet de punten. Maar het zit er aan te komen! De twijfel momenten gaan onze kant op vallen. Misschien nog niet overtuigend, misschien niet direct maar het komt eraan. Alles wijst er op. Wolters is in bloedvorm, het spel klopt, er zit gevaar in de aanval…. het komt eraan.

 

Helaas was het er nog net niet tegen Tempo ’41.   Na 63 minuten goed spel neergezet te hebben, konden we het niet afdwingen. Bij een 2-1 achterstand tegen de nummer 1, nog 7 minuten te spelen en nota bene een gele kaart aan hun kant was het ons nog steeds niet gegund.

 

Dan maar thuis tegen Phoenix, ook een ploeg uit de top 3. Een goede wedstrijd, bij vlagen briljant veldspel, leuk om te zien en weer heel dichtbij (Deze analyse komt van de trouwe supporters na afloop van de wedstrijd). Maar dus weer geen punten.

                                                                                                

Maar eindelijk, eindelijk hadden we het geluk aan onze zijde afgelopen zondag. Coach Scholte heeft het wel eens over geluk afdwingen en hoewel mij dat altijd vreemd in de oren heeft geklonken, is dat precies wat we tegen QZ hebben gedaan. We domineerden het veldspel, we kwamen onze afspraken na en we werkten hard. En zie daar het resultaat, met een beetje geluk, 3-0 gewonnen.

Het geluk gedeelte wil ik u niet onthouden want hoewel Wolters drie keer staat genoteerd als scorende man, was het laatste goal toch echt van de stick van de lijnstop. Voor de duidelijkheid, de lijnstop durfde na een bal op zijn hand niet meer in het goal te staan. Maar Wolters laat zich daar niet door kennen en mikte de bal een halve meter naast het goal. Precies op de stick van de arme man die daardoor zijn tweede treffer van de middag maakte. Maar goed, dat dwing je dan af.

 

Zondag spelen we tegen Hattem. Een duel dat afgelopen jaren altijd spannend is geweest. Hattem heeft evenveel punten en staat op de 5e plek. Winst betekend een plekje in het linker rijtje. Dus alle steun is welkom.

 

Aanstaande zondag de laatste thuiswedstrijd. Na afloop een borrel en chinees.

Programma voor aanstaande zondag, de 13e:

Dames 1 – Drienerlo D1       12:45

Heren 1 – Hattem   H1           14:45

In de rust is de ondertekening van het (jeugd) sponsorcontract met Rabobank, door bestuur en aanvoerders uit de jeugd.

Heren 2 – GHBS H4                16:15

Borrel en chinees vanaf 16:00 tot sluiting

Agenda

Nog geen agenda punten.