Wedstrijdverslag Hoogeveen JC1 - Eelde JC1 0 - 8

Nieuws afbeelding 9-9-2013

Het hockeyseizoen is begonnen. Vandaag de eerste wedstrijd gespeeld. Hoogeveen uit, dan denk je snel, altijd lastig. Het was inderdaad lastig in de eerste helft.  Hoogeveen was niet heel erg sterk, maar er stond  een goede keeper "op Goal” en onze boys hadden het vizier nog niet op scherp staan. Tot vlak voor het einde van de eerste helft werd er niet gescoord. Eelde probeerde op verschillende manier de Hoogeveense muur te slechten. Maar helaas. Tot de laatste minuut van de eerste helft  waarin we de zoveelste strafcorner kregen. Bart speelt strak aan op Max, goeie stop en een vlammend schot 0-1.  De ban was gebroken. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en bedacht hoe we het anders moesten doen; veld breed houden en niet te snel zelf willen scoren. Samen en niet alleen. Door goed verdedigend werk kwam Hoogeveen er niet aan te pas. Goalie Gijs die in de eerste helft nog een mooie redding had, kreeg in de tweede helft niets te doen. Mooi opgebouwde aanvallen  leverde telkens goede kansen op. Uiteindelijk resulteerde dit in een aantal mooi uitgespeelde goals  van Mark (2), Bart, Max(3), Machiel en nog Julian nog een keer. Met als mooiste die van Julian. Aangespeeld op de middenlijn, opstomen, twee Hoogeveen spelers voorbij en vanaf de kop van de cirkel de trekker overgehaald. De keeper heeft niets gezien, alleen iets gehoord, de bal lag al hoog in het net voordat hij in de gaten had wat er gebeurde. Uiteindelijk is het 0-8 geworden. Een goed begin dus van de competitie met een mooie team prestatie waarin iedereen hard heeft gewerkt.

Bert Doorn, coach JC1