Briefing Veldhockey seizoen 2013 - 2014

Nieuws afbeelding 29-8-2013

Bij de start van het nieuwe seizoen heeft de spelregelcommissie weer de briefing gemaakt voor (bonds)scheidsrechters en hockeyers. Dit seizoen is er één spelregel wijziging, namelijk dat bij verwijdering van een teambegeleider het team de straftijd met één speler minder speelt.

Vraag 1 : Wat gebeurt er als een teambegeleider gedurende de wedstrijd tijdelijk van het veld wordt gestuurd (gele kaart) ?

Antwoord : de betreffende teambegeleider moet 10 minuten buiten de omheining gaan staan en mag gedurende zijn tijdstraf niet coachen of aanwijzingen geven. Tevens speelt het betreffende team gedurende de tijdstraf met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

Vraag 2 : Wat gebeurt er als een teambegeleider definitief van het veld wordt gestuurd(rode kaart)

Antwoord : de betreffende teambegeleider mag zich gedurende het restant van de wedstrijd niet langer binnen de invloedssfeer van de wedstrijd begeven en mag dus ook niet achter de omheining meer gaan staan. Gedurende het restant van de wedstrijd speelt het betreffende team met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

Deze regelwijziging is opgenomen in het nieuwe spelreglement veldhockey dat vanaf 1 augustus 2013 van kracht is. Deze regel geldt voor alle wedstrijden tussen 2 elftallen (dus niet bij de jongste jeugd).