Sportpret

26-4-2013

Sportpret april 2013 bij HCE: weer een groot succes !

Kinderen van de basisscholen in onze gemeente konden kennismaken met hockey via het gemeentelijke project Sportpret. Er waren maar liefst 47 aanmeldingen om kennis te maken met hockey. 38 kinderen hadden zich via de gemeente aangemeld en 9 meldden zich later zelf nog aan.

Er werd, voorafgaand aan de eerste training, voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 een gebitsbeschermer gehapt. De kinderen moesten om de reden de eerste keer een kwartier eerder aanwezig zijn. Een hele drukte in de keuken van HCE, waar de moeders van de jongste jeugd activiteiten commissie zorgden voor de bitjes en na de training voor de limonade. Er ontstond een file achter de bar, met kinderen die nog moesten happen.

Arjan verzorgde de inhoud van de training, en werd dit jaar geassisteerd door Evelien Dijkstra uit Dames 3. De kinderen leerden de kneepjes van het vasthouden van de stick, het meenemen van de bal aan te stick en het pushen van de bal.

Het was 4 weken mooi hockeyweer, eerst wat koud, maar iedere week kregen we beter en warmer weer, en de kinderen kwamen enthousiast en met rode hoofden van het veld af, richting de limonade.

De laatste training werden de hockeydiploma’s uitgereikt, en kregen ze nog wat lekkers bij de limonade.

Het resultaat van deze weken sportpret was dat we direct aansluitend al 18 nieuwe leden konden verwelkomen, die via de sportpret kennis gemaakt hebben met hockey, bij onze hockeyclub.