header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nieuws van de Jeugdcommissie

2-11-2011

Het is al een tijdje geleden, maar nu is er dan toch een nieuwsbrief!!!


Allereerst van harte welkom op de nieuwe website van HC Eelde. Vanaf nu kun je op deze website (www.hockeyclubeelde.nl) de meest actuele informatie vinden. Let wel: aan de inhoud en het updaten van een aantal pagina’s wordt nog gewerkt. In ieder geval is het wedstrijdschema altijd up to date. Het trainingsschema is dat in feite ook.


Binnenkort


Binnenkort ontvang je als lid en/of vrijwilliger van de club een email met daarin username en wachtwoord. Daarmee kun je op het besloten deel van deze website en met name dat van je team. Het biedt handige tools om elkaar rechtstreeks vanaf welke plek dan ook te e-mailen. Het geeft coaches en managers de gelegenheid rijroosters en fruitroosters in te plannen vanaf elke internetwerkplek. Je geeft wijzigingen in bijv. je emailadres, je telefoonnummer ook altijd door via de site. Zodra je je username en wachtwoord ontvangt, stellen we voor wat te experimenteren. Je kan teamfoto’s uploaden en kiezen of je die openbaar maakt of niet. Het kan heel leuk worden. Bewaar en gebruik je username en wachtwoord dus goed.

Aanmelding nieuwe leden

Voor de Jeugd en Jongste Jeugd geldt: Je mag 3 x meetrainen met een team, voordat je definitief beslist om lid te worden. We vragen je –als je wilt meetrainen- om proeflid te worden bij de club. Je meldt je aan via deze site (lid worden) en vermeld bij bijzonderheden: graag eerst 3 x meetrainen. Zodra we het aanmeldformulier met handtekening hebben ontvangen wordt je definitief lid. Je mag een voorkeur opgeven om bij iemand in het team te komen, maar dit is geen garantie. HC Eelde dient zich namelijk ook te houden aan de richtlijnen van de KNHB en die van het district en het jeugdbeleid. Daarnaast moet er plaats zijn in een team. Verder speelt hockeyervaring ook een rol.


Spelbegeleiders


Competitiewedstrijden van de Jongste Jeugd (alles wat niet in een elftal speelt) worden niet gefloten door scheidsrechters, maar door spelbegeleiders. Uitgangspunt is dat de jonge kinderen bij het hockeyen worden begeleid, waarbij het spelplezier voorop staat. De voorkeur van de bond en het district gaat ernaar uit, dat de Jongste Jeugd wordt gefloten door volwassenen. Bij HC Eelde zijn we met name dit seizoen bijzonder blij met de opgave van een hele hoop spelbegeleidende ouders per team. Helemaal super! Deze ouders zullen ook bij “uitwedstrijden” in de zaal gaan fluiten. Dat is nieuw in 2011-2012. De spelbegeleiders worden geinstrueerd door onder meer Rob Schaub (Jongste Jeugd coordinator).

In een aantal gevallen zal nog steeds Jeugd worden opgesteld om te fluiten. Deze Jeugd wordt opgeleid en begeleid door onder anderen Aletta Jongman en Joost Broerse. Het opleiden van de C-jeugd gebeurt traditioneel met een ontbijt en instructie op de club, waarna de meiden/jongens het veld opgaan. Rondom het veld lopen ouders en JC-leden om de Jeugd op dat moment bij het fluiten bij te staan.


Scheidsrechterscursus


Jaarlijks organiseert de Jeugdcommissie een scheidsrechterscursus voor de Jeugdleden. Vanaf 16 jaar is het behalen van een scheidsrechterskaart verplicht door de bond. Dit is voor onze club niet alleen broodnodig, maar als speler ook erg handig. Door het volgen van de cursus ben je op de hoogte van de meest recente geldende spelregels. Dit seizoen zal de scheidsrechterscursus vermoedelijk in februari 2012 worden gegeven. Deelname vanaf 16 jaar (en dit geldt ook voor de seniorleden) is dus verplicht.


Trainingen


HC Eelde heeft de afgelopen 2 jaar een enorme vooruitgang geboekt wat betreft de trainingen in algemene zin. Hier wordt achter de schermen enorm in geinvesteerd. We willen graag voor elk team en elke categorie een goede training neerzetten. Voor zowel de Jeugd als Jongste Jeugd willen we (waar mogelijk) 2 trainingen per week aanbieden. Vergeet hierbij niet dat we een club zijn die bijna volledig op vrijwilligers draait!!!!

Informeer bij je trainer bij wie je je moet afzeggen als je niet kunt komen trainen. Voorlopig geldt dat –als je niet in een elftal speelt- de Jongste Jeugd zich mag afmelden bij Rob Schaub (coordinator JJ). Vanaf de D-jeugd elftallen overleg je met coach en trainer bij wie je je af moet melden. Voornamelijk voor de Jeugdelftallen geldt dat het belangrijk is voor de trainer op hoeveel spelers hij kan rekenen. Hij/zij past daar zijn trainingen op aan. Het is en blijft een teamsport.

De keeperstraining komt er weer aan. Deze training is bestemd voor de elftalkeepers en zal 2 wekelijks op de vrijdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur worden gegeven. Meer info volgt.

Sponsoring/Chocoladeletteractie


HC Eelde heeft echt dringend meer sponsors nodig. Alles is meegenomen. Een laptop, nieuwe tuinmeubels, een koelkast, maar ook echte cash. De eerste cash die de Jeugd heeft binnengebracht is van de Chocoladeletteractie. In en om de herfstvakantie hebben de B, C en D jeugd chocoladeletters verkocht. Van de opbrengst van de letters gaat 1 euro naar de club. En elke euro telt.

Een aantal ouders heeft zich inmiddels beschikbaar gesteld om mee te gaan helpen met het verwerven van nieuwe sponsors. Super! Kijk bijvoorbeeld op de pagina Sponsors en dan bij Sponsormogelijkheden.


Vrijwilligers/vacatures


Zoals eerder gemeld: We zijn een club van vrijwilligers……dat betekent niet vrijblijvend, maar wel dat we onbezoldigd en met enthousiasme ons steentje aan de club bijdragen. Voor ouders van jeugdleden betekent dit dat wij niet zonder jullie inzet kunnen. Bij bardiensten, coaching, managing van teams etc etc. We willen de ouders die zich in seizoen 2011-2012 inzetten alvast hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Er is genoeg wat we als Jeugdcommissie zouden willen doen, maar ook voor ons geldt: we moeten het kunnen. Sommige dingen kunnen we niet en daar hebben we hulp bij nodig. Prioriteit nu is –om bijvoorbeeld de trainingsfaciliteiten op peil te houden- sponsoring. De Jeugdcommissie werkt hieraan, maar kan jullie hulp gebruiken.

Vacatures: assistent-accomodatiecie, coordinator spelbegeleider, scheidsrechterscommisaris, coordinator F (seizoen 2012-2013), voorzitter JC (2012-2013), secretaris jeugd (2012-2013), wedstrijdsecretaris jeugd 2012-2013?). De club stort niet in, maar voorgaande geeft aan wat het belang is van de inzet van ouders als je kind lid wordt van onze club).

We zijn heel blij dat we een sleutelrol bij de club hebben weten te waarborgen. Na jaren van inzet voor de club heeft Anneke Boonstra de ledenadministratie overgedragen aan Yttje Ronner. Anneke was al niet meer lid van HC Eelde (werd GHBS-er), maar bleef vrije dagen opnemen om te factureren voor Eelde. Nu heeft Yttje deze taak overgenomen. Allereerst veel dank aan Anneke en vervolgens heel veel succes Yttje!


Competitie


Voor de Jeugd elftallen geldt dat nu de reguliere competitie is begonnen. Zij spelen vanaf nu in dezelfde poule tot aan het einde van het seizoen. Voor de Jongste Jeugd geldt dat na de winterstop nog een “herindeling” volgt.


Zaalhockey


Ja, de klok is verzet en het winterseizoen komt er weer aan. Bij HC Eelde worden alle Jeugd-teams 1-op-1 opgegeven om zaalhockey te spelen. Dit geldt ook voor de Jongste Jeugd, behalve de F-categorie. Voor de F-jes wordt een spelmoment gecreerd in de vorm van een toernooitje. Meer info volgt. Nieuw dit seizoen, voor allen –ook de kleinsten- is: verplicht spelen met een zaalhockeystick (schoencadeautje???!!!).


Tot zover


Dankzij de onduidelijkheid die er was/is, weten we dat de leden van HC Eelde ook daadwerkelijk via internet naar informatie zoeken. En zich graag via een website over de club en hun team willen laten informeren. Bij deze.

Wij danken jullie voor je inzet en de tijd voor de club.

Namens de Jeugdcommissie

Annette de Vos tNC

06 14959566

Agenda

Nog geen agenda punten.