Oproep voor ouders van de Jongste Jeugd

Nieuws afbeelding 24-10-2012 Beste ouders,

Een aantal van jullie is al actief binnen HCE. Als coach, in een commissie en sommigen in het bestuur maar helaas zijn er nog te weinig als spelbegeleider actief.
Meer spelbegeleiders nodig
Het thuisspelende team moet de spelbegeleiders voor de wedstrijden aanleveren. Nu heeft HCE lange tijd gewerkt met junioren als spelbegeleider maar het blijkt gewoon dat ouders beter kunnen communiceren met onze kleinsten. Ouders spreken de taal van de F’jes en E’tjes beter dan 14 en 15 jarigen. Ouders, wij, hebben vaak meer geduld bij het uitleggen van het spel, van wat er fout en wat er goed gaat, kunnen beter troosten als dat moet. De KNHB propageert spelbegeleiding door ouders daarom ook.

HCE gaat zo snel mogelijk de spelbegeleiding zo organiseren dat bij elke wedstrijd er één ouder en één junior de wedstrijd begeleidt. We blijven dus wel deels met junioren werken omdat spelbegeleiding wel een goede introductie is naar de scheidsrechterscursus en kaart die junioren vanaf 16 jaar moeten hebben.

HCE heeft dus meer ouders als spelbegeleiders nodig.
Zaalcompetitie
Daar komt bij dat voor de E (zes* en achttallen) en M8D teams het zaalseizoen voor de deur staat. Op 8 december start de zaalcompetitie. In de zaal moet elk team één spelbegeleider per wedstrijd aanleveren. Dat kunnen geen junioren zijn omdat zijn hun eigen zaalcompetitie hebben. Ook voor de spelbegeleiding in de zaal zijn ouders nodig. Zonder eigen spelbegeleider gaan zaalwedstrijden in principe niet door.

HCE zoekt daarom zeer dringend minimaal 2 spelbegeleiders per team

Cursus Spelbegeleiding
Er wordt een cursus Spelbegeleiding aangeboden om ouders op weg te helpen. De cursus wordt door Robert Scholte (hoofdtrainer HCE) gegeven.

·      Op vrijdagavond 2 november 2012 van 19:30 tot 21:00 uur op HCE is de eerste avond van de cursus Spelbegeleiding.

·      Op vrijdagavond 23 november, zelfde tijd, zelfde locatie is de tweede avond. Naast een evaluatie van de al begeleidde wedstrijden, zal er specifiek worden ingegaan op de begeleiding van de zaalwedstrijden.
Hulp bij spelbegeleiding
Tijdens de wedstrijdjes zal er altijd een coördinator Spelbegeleiding op HCE rond lopen om indien nodig, gedurende de wedstrijdjes de spelbegeleiders te helpen.
Wel spelbegeleider willen worden maar niet op 2 en 23 november kunnen?
Dan stellen we het werkboek en de powerpoint van Robert ter beschikking. Daarnaast kan de coördinator Spelbegeleiding op zaterdagmorgen op HCE als ‘helpdesk’ fungeren.

Bij mij [email protected] <mailto:[email protected]>

Hoop ik van elk team in elk geval twee aanmeldingen te ontvangen.