header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Verslag Dames 1 - Drienerlo zondag7 oktober 2012

8-10-2012
7 oktober Eelde Dames 1 – Drienerlo Dames 1
Tegen alle verwachtingen mochten wij op een zonovergoten zondagmiddag weer aantreden voor een lekker partijtje hockey op ons ‘eigen’ veld. Drienerlo zit nu toch al weer een aantal jaartjes bij ons in de poule, maar is door de steeds wisselende bezetting van het team altijd spannend en onvoorspelbaar. De stemming in het team was voor de wedstrijd een beetje jolig, maar toen we naar de bestuurskamer werden geroepen was de focus meteen aanwezig.
Tijdens de voorbespreking werden de foutjes uit de voorgaande wedstrijd tegen Lochem nog even besproken, de tactiek en spelwijze nog even herhaald en werd ons verteld ons te gedragen als wijven in plaats van meisjes. Arjan had er duidelijk zin in… Wij ook, die 3 punten zouden naar ons gaan.
De inloop werd zoals altijd keurig geleid door onze inloop-/marathon-/veendamse- topper Gianna Pretz. Anders dan anders werd er gesprint waardoor alle beentjes, armpjes en andere lichaamsdelen helemaal op scherp stonden. Ook in het balbezit partijtje ging het er geconcentreerd aan toe, na een goede start van geel, nam blauw toch na enige tijd de macht over. 
Isabel werd nog even goed warm gedrilled en alle agressie kon door ons nog even in de bal gestopt worden, met het inspelen op doel. Daarna waren we er helemaal klaar voor.
Het eerste fluitsignaal klonk, wij hadden de bal uit en speelden de bal razendsnel rond in de kom. Via Nienke kwam de bal mooi aan bij het middenveld waar helaas we het eerste bal verlies leden. Door een snelle opbouw, moest Isabel toch al snel in de eerste helft in actie komen. Gelukkig geen probleem voor haar. De bal werd achterin wederom keurig rondgespeeld door Anne, Hiske, Laura en Gianna, maar al snel begon Drienerlo al slim hoog de bal vast te zetten. Hier moest een oplossing worden verzonnen, zodat we de bal toch op het middenveld zouden kunnen krijgen. Gelukkig was daar Nicky die in opdracht van Arjan, zich keurig kwam aanbieden en zo het spel opentrok. De eerste helft van de eerste helft, konden we heerlijk ons spel spelen, helaas werd het daarna een beetje rommelig. Door de blijvende druk van Drienerlo kregen ze kansen, waarbij Isabel en ook Hiske een aantal ballen toch van de lijn moesten halen. Toch werd er ook van onze kant veel druk gezet en konden we de 1-0 maken door een prachtige goal van Celine. Daarna leken we er echt weer voor te gaan, helaas zaten de passes soms tegen en kwam de bal op slag van rust onhandig in de cirkel en werd deze door onze verdediging onjuist uitverdedigd waardoor er een strafcorner voor Drienerlo werd gegeven. Nadat we de eerste 2 van Drienerlo goed wisten te stoppen, was deze helaas keurig geschoten en verdween de bal in de rechteronderhoek. Balen maar nog 35 minuten om de overwinning binnen te halen.
Na een peptalk van Arjan in de dug-out begonnen we aan de tweede helft. Direct probeerden we een hoger tempo te spelen. Met veel druk voorin kwamen er meer kansen. Na een prachtige bal van Nicky op Kim, die de bal op haar beurt perfect voor Cika neerlegde werd de 2-1 gescoord. Snel daarna moesten we weer vol de verdediging in, maar door adequaat handelen van Nienke (hoewel Robert deze backhand techniek nog niet toejuigd) kwamen we snel weer in balbezit. We probeerden veel druk te zetten en snel te counteren. De 3-1 hing gewoon in de lucht, het leek alleen niet te lukken. Na een mooie solo van Celine leek ie dan eindelijk daar maar helaas vlak langs de paal achter het doel. We bleven druk zetten, maar Drienerlo deed ook haar best. Gelukkig viel de 3-1 toch nog wel. Celine kreeg de bal weer precies waar ze hem hebben wou, omsingelde haar verdedigster en scoorde, onder luid toegejuich van het publiek. Een doorslaggevend doelpunt, maar we waren er nog niet! In de eindfase van de wedstrijd, werd iedereen een beetje moe, er kwam ruimte op het middenveld voor Drienerlo om uit te breken en we moesten echt nog even aan de bak. Wederom wisten we toch de bal weer te heroveren, omdat Liesbeth keurig de bal mee wist te nemen. Mijke kreeg van haar de bal, die speelde hem af op Celine welke hem keurig op de tweede paal bij Liliane wist te geven. 4-1!! De wedstrijd was beslist, nog even probeerde Drienerlo nog iets terug te doen, maar het mocht niet baten. De eerste thuisoverwinning van het seizoen was voor ons een feit!
Alle dank aan de vele supporters die aanwezig waren! Hartstikke bedankt en tot op 28 oktober voor onze wedstrijd tegen Emmen dames 1!!

Agenda

Nog geen agenda punten.