Info Coaches

Coaches zijn nodig om het team te begeleiden. Tijdens de wedstrijd maar ook ertussen. Naarmate de kinderen langer hockeyen, wordt de rol steeds hockey technischer. Is de coach in de Jongste jeugd vooral een organiseerder, aanmoediger en soms een troostende arm. In de Jeugd gaat het zeker tijdens de wedstrijden al over positie, tactiek etc.

Daarom organiseert de jeugdcommissie minimaal twee keer per jaar coach-avonden. Naast technische zaken komen ook meer pedagogische onderwerpen aan de orde. Soms wordt er een aparte workshop rondom één onderwerp georganiseerd.

Aan het begin van het seizoen krijg je als coach van een jongste jeugdteam van ons enige praktische informatie in de coachmap, ballen en een fluitje. Dit gebeurt vaak tijdens een gezamenlijke coach bijeenkomst eind augustus/begin september. De huidige versie is te downloaden onder documenten als je bent ingelogd.

Kijk ook op de site van de KNHB waar een schat aan informatie is te vinden.

Bij problemen en vragen kun je contact opnemen met de coƶrdinator van of de Jongste jeugd, D en C en B en A lijn. Hun namen staan op de pagina van de jeugdcommissie en hun contactinformatie is te vinden in de coachmap.

De coachmap bevat onder andere de volgende onderwerpen:

1. Een Inleiding

2. Lijst met (e-mail)adressen, telefoonnummers van Jeugdcommissie

3. Info over fluiten (scheidsrechters en spelbegeleiders) door de jeugdteams

4. Extra informatie over de spelbegeleider

6. Handreiking voor de coach (voor, tijdens en na de wedstrijd)

7. Enige wetenswaardigheden bij het coachen

8. Aandachtspunten bij het begin van het seizoen (oa richtlijnen van de KNHB)

9. Spelregels voor het invallen bij andere teams.