HC Eelde
9765 EM Paterswolde

Info Scheidsrechters

Scheidsrechters
De jeugdelftallen worden gefloten door scheidsrechters, die daarvoor een kaart hebben. Van jeugdleden vanaf 16 jaar wordt verlangd dat zij deelnemen aan de jaarlijkse scheidsrechterscursus en examen doen.

De scheidsrechters bij HC Eelde weten over het algemeen wel wat de gang van zaken is. "Nieuwe” scheidsrechters krijgen zo mogelijk begeleiding. Na het fluiten van de wedstrijd krijgen de 2 scheidsrechters een consumptie van de club.

De Jeugdelftallen worden gefloten door onze seniorleden en door de oudere jeugd.

HC Eelde werkt met het zogenoemde Adoptiesysteem: Seniorenteams adopteren een jeugdteam en zorgen dat zij scheidsrechters leveren voor de thuiswedstrijden. Tevens fluiten onze oudere jeugdleden.

Spelbegeleiden, zie Jongste Jeugd
Scheidsrechters ontvangen na de wedstrijd een consumptie van de club.

Voorbereiding voor het fluiten

- Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd komen om te fluiten.

- Neem de avond van te voren nog even de spelregels door.

- De spelregels voor het fluiten van de Jongste Jeugd is op die site te vinden.

- De spelregels voor het fluiten van de Jeugd vind je op de KNHB site (Spelreglement Veldhockey)

via de volgende link: Alles over spelregels

- Vergeet niet je eigen fluit mee te nemen (o.a. ivm de hygiëne).

- Neem pen en papier mee om direct elk doelpunt te noteren.

- Draag geen HCE-kleding, draag afwijkende kleuren en draag een hesje.

- In het rode krat liggen ook flyers en tips met info over fluiten.

Het invullen van het digitale wedstrijdformulier:

Direct na de wedstrijd vullen beide scheidsrechters het wedstrijdformulier in. Zorg ervoor dat je het volledig afrond om boetes voor de club te voorkomen. Mochten spelerslijsten nog niet zijn ingevuld vraag dit dat direct te doen aan de coaches. Als je weg gaat moet het formulier volledig zijn afgerond.